DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 10.01.2011 19:51:26 

Cairo Ross Monty Black a Flow Rachel Lib-Vach

Archiv 2008
  • 30.12.2008  Dnes jsme upravili pár fotek ze Štědrého dne, kdy jsme byli s Rossíčkem na prosluněné procházce v parku. Na fotky se můžete podívat ve fotogalerii v sekci 24.12.2008.
 
  • Zároveň přejeme příjemné prožití vánočních svátků a do nového roku jen to nejlepší nejen všem lidem, ale také jejich zvířecím miláčkům!
 
  • 24.12.2008  Dnes je tomu přesně rok, co jsme si přivezli domů nového člena rodiny. Bylo to malé chundelaté klubíčko, které jenom spinkalo a vážilo 4,5 kila. Dnes, rok poté, vypadá naše chundelaté klubíčko jako malá kobylka, energie má na rozdávání a váží 45 kilo . Pro lepší představu, co se s naším Rossíčkem za rok událo, přinášíme pár fotografií.
     

     

 


 Rossíčku, všechno nejlepší k narozeninám ti přejí páníček a panička!

 


  • 3.11.2008 Zítra bude Rossíčkovi rok, a proto jsme dneska oslavili společně jeho první narozeniny. Panička mu připravila psí dort ze samých dobrot a koupila mu obrovskou hovězí kost. Páníček mu pořídil níže zmíněný domeček. Po prvních Rossíkových proplakaných nocích si na domeček zvykl a už je v něm hodný. Z dárků měl Rossíček velkou radost a srdečné gratulace  přijímal s úsměvem. Fotky z oslavy narozenin najdete ve fotogalerii v sekci 1. narozeniny.
 
  • 31.10.2008  Nadešel den D a poštou přišel Rossíkův nový domeček. Postavili jsme ho a přemýšleli, jak tam Rossíka dostaneme. Ale Rossík nás překvapil, protože do domečku zalezl sám a už z něj nechtěl jít ven. K našemu milému překvapení se mu tam moc líbí, spokojeně tam leží a vůbec nechodí ven. Tak snad mu to nadšení vydrží hodně dlouho. Na fotky Rossíka v novém domečku se můžete podívat ve fotogalerii v sekci "Nový domeček".
 
  • 28.10.2008  Dnes už můžeme s jistotou říci co Rossík na to, že jsme mu vyklidili spodní polovinu skříně, aby tam nemohl nic ničit. Náš miláček se rozhodl, že nás utrápí a než jsme se vrátili z kina, tak si ze skříně, kam my sami pracně dosáhneme, vytáhl paničky zimní kabát a trochu si s ním pohrál. Dal si hodně záležet, napřed rozkousal knoflík po knoflíku , pak utrhal poutka  a nakonec se pustil do podšívky.  Takže největší novinkou u nás teď bude Rossíkův nový domeček, který jsme mu pořídili. Přijde mu poštou zítra, takže po víkendu budou fotky z Rossíčkova zabydlování se v novém pelíšku.
  • 27.10.2008  dováděl páníček s Rossíkem v ložnici na zemi. Fotky z jejich dovádění najdete ve fotogalerii v sekci "dovádění s páníčkem".


  • 15.10.2008  Protože nám Rossík rozkousal všechny boty v botníku a zničil ve skříni co se dalo, tak jsme spodní polovinu skříně vyklidili. Zůstala tam pouze prázdná ramínka. No a tak si Rossíček sundal ta prázdná ramínka a rozkousal je po celé předsíni. Teď už ve spodní části skříně nemáme vůbec nic, tak uvidíme, co na to řekne Rossík .
  • 10.10.2008  Rossíček vyrazil se svojí paničkou na víkend na Šumavu. Důležitý je dopravní prostředek, který byl k této cestě zvolen - VLAK . Bylo to fajn, Rossíček dostal náhubek, vypadal jako Hannibal a za celou cestu si k nám nikdo nepřisednul. Proč, to fakt nevím . Ale choval se vzorně, musíme ho pochválit. 


  • Všichni byli rádi, že ho vidí, pořád se s ním mazlili, hráli si s ním a byl každou chvíli venku na procházce. Dokonce si ho pustili i do postele, což má doma příšně zakázáno . Jenže doma chodil do postele, když jsme tam nebyli a celou ji zničil. Na návštěvě se ale choval slušně, v posteli si vzorně lehnul a nechal se hladit.
                                                     

  •  
    19.9.2008  Snažili jsme se udělat nějaké fotky nového mazlíčka, ale je to takový neposeda, že je téměr nemožné ho pořádně vyfotit.  Hodně si hraje s Rossem, protože jsou oba neposedná štěňata a Lief je z dálky, jako dospělý a rozumný pes, pozoruje a hlídá.  Další fotky najdete ve fotogalerii, v sekci Lief, Ross, Kato. Tady je fotka celé naší nové smečky. Z leva Ross, uprostřed Kato, vpravo Lief.

  • Tady je fotka Kata, když mu bylo pět týdnů. Nyní už mu jsou tři měsíce a hned, jak budou aktuální fotky, tak vám ho ukážeme. Snad se nám podaří udělat i společné foto celé smečky .

 

  • Ross byl z nového člena smečky překvapený, přece jenom je Kato chundelatý medvídek , který se valí na svých obrovských tlapkách sem a tam. Ale myslíme si, že si spolu budou všichni dobře rozumět. Pessíčkovi na hrobečku pořád hoří svíčka, myslíme na něj a včera jsme mu byli říct, že jsme si pořídili nového kamaráda, aby Liefovi nebylo smutno. Snad se na nás nezlobí.
 
  •  
    Lief se moc trápil, nechtěl žrát a pořád Pessíka hledal, tak jsme se rozhodli, že mu opatříme nového kamaráda.  Hned jsme se dali do hledání a ještě ten den jsme našli chovatelskou stanici bernských salašníků paní Sojkové. Štěňátka jsou z výborného spojení a tak jsme si hned ve středu dojeli pro nového člena smečky. Lief jel s námi, aby si i on mohl vybrat nového kamaráda. Vybírali jsme ze dvou pejsků a nakonec zvítězil Kato, který má na čumáčku stejné pihy, jako měl Pessíček a byl ze všech nejdravější. Hned se nám vhral pod sukně, kousal knoflíky na kabátech a okusoval tkaničky u bot. Asi to bude pěkný rošťák , ale už je náš a má za sebou první noc v novém domově. Snad se mu bude v Libři líbit a bude spokojený. Držíme palce tatínkovi, který je teď jeho nový páníček!  Pokud se chcete dozvědět něco víc o chovatelské stanici paní Sojkové, odkaz na její web najdete v sekci zajímavé odkazy.
 

 


  •  Bohužel musíme napsat smutnou zprávu, protože v úterý 16.9.2008 nám umřel Pessy, člen našeho psího tria "Pessy, Lief, Ross". Měl rakovinu a všechny nás to ošklivě zaskočilo. Netušili jsme, jak moc brzo se naplní poslední dva body psího desatera. Do poslední chvíle nebyl Pessíček sám, jeho nejbližší byli s ním. Jsme z toho moc smutní a na Pessíčka budeme vzpomínat s láskou, protože to byl báječný pes, kamarád a věrný společník.

Pessynko, vzpomínáme na tebe!

 

 


  •  Rossíček se 12.9. rozhodl, že se mu nelíbí naše peřiny a plyšáci v posteli, a než jsme se vrátili z práce, tak všechno rozcupoval po ložnici a po balkoně. Takže jsme za trest nejeli na žádný výcvikový víkend a místo toho jsme přemýšleli, v čem budeme spát a kolik nás jeho řádění bude stát peněz.

  •  
    V současné době se chystáme na výcvikový víkend do Sendražic 12. - 14. 9., který pořádá opět naše pobočka Bez hranic. Takže budou další aktuální fotky z výcviku.

  •  
    Na konci prázdnin jsme Rossíka poslali na další službu, tentokrát k panu Vavřičkovi na Šumavu. S pejsky má bohatou zkušenost, takže jsme Rossíka s klidným svědomím svěřili do jeho péče a odjeli jsme si užívat dovolenou u moře. Když jsme si pro Rossíka přijeli, slyšeli jsme na něj jen samou chválu. Ale už se mu po nás asi moc stýskalo, protože se od nás nehnul ani na krok a neustále se dožadoval mazlení a našich dotyků, což už u něj není tak časté, jako dřív.

  •  
    Od 1.8. do 9.8. byl Rossík na prázdninách u chovatelky Romany v Kadani. Měli jsme obavy z jeho chování, bylo to přece jenom poprvé, kdy byl víc jak den bez svých páníčků. Ale nakonec jsme byli mile překvapeni, jak dobře to zvládl. Romče děkujeme, že se ho ujala a starala se nám o něj!

  •  
    28.7.2008  v pátek večer jsme se vrátili z výcvikového tábora ve Cvikově. Jak se nám tam líbilo a jak to celé probíhalo se můžete podívat v sekci LVT Cvikov 2008 a ve fotogalerii. Výsledek svodu dorostu najdete v sekci Svod Cvikov.

 

  •  
    18.7.2008  odpoledne vyrážíme na výcvikový tábor do Cvikova u České Lípy. My budeme spát pod stanem a Rossíka dáme do odkládacího kotce. Těšíme se, protože tam bude hodně jiných RTW, některé už známe. A protože už má Ross druhé zuby, bude si moct zakousat na pořádný rukáv. A taky s ním absolvovujeme svod dorostu, tak jsme zvědaví, jak ho ohodnotí. Ale pro nás je stejně nejkrásnější na světě.  Budeme se snažit hodně fotit. Při posledním vážení měl Ross 45 kilo.

  •  
    12.7.2008  to páníček zkusil znovu a zavřel ho opět do boudy. Ross vyváděl tak, až si sedřel celý nos od mříže na boudě, jak se ji snažil vyvrátit.  Trestem za to nám byla jeho procházka, na které úplně sám bez cizí pomoci zakousnul sousedce další slepici . Jenže ona se potvora nedala a před zakousnutím ho ještě klovla do hlavy . Má tam bouli a obrovský strup a to se chystáme na svod. 

  •  
    11.7.2008  zavřel páníček Rosse cvičně do boudy Pessyho a Liefa, abychom vyzkoušeli jeho reakci před blížícím se výcvikovým táborem. Mysleli jsme si, že si tam Ross lehne a bude hodný, ale to jsme se tedy spletli. . Štěkal a vyl v kuse deset hodin, až ho v šest ráno páníček konečně pustil ven. Tím štěkáním a vytím byl tak unavený, že se najedl a usnul jako dřevo. Co s ním budeme dělat na táboře v odkládacím kotci, to opravdu netušíme.

  • 11.6.2008  Ross pěkně roste a taky pěkně zlobí. On s tím sice nesouhlasí, ale my víme své. Máme namysli především ty rozkousané brýle a penál nebo rozškubanou matraci. . Váží 38 kilo a páníček už má co dělat, aby ho udržel v náruči, když ho váží. Když chce, umí perfektně aportovat a jde mu dobře dlouhodobé odložení. To se fakt ani nehne - proč taky . Ostatní povely zvládá taky dobře. Největší starost miu dělají malí pejskové, které teda rád nemá. Oni na něj hystericky štěkají a vytahujou se, tak má tendenci je vychovávat a umírňovat a některé obzvláště drzé by nejradši zakusoval v běhu . V parku teče Rokytka a chodíme tam s Rossem dovádět. Taky má nového kamaráda rtw Gasse. Je starší než on, ale hrát si chce pořád. Moc hezky spolu dovádí.

  •  
    22.5.2008  v sobě Ross objevil LOVECKÝ PUD. Je pravda, že panička, která se účastnila Rossova lovu na slepici, z toho moc nadšená nebyla , ale pro něj to bylo žůžo. Ale není ještě moc zdatný lovec, protože ji nemohl ulovit. Tak mu přišel pomoct Pessy. Ten ji sice ulovil, ale panička mu dala do čumáku, tak ji pustil. Ross ji chtěl tedy zvednout sám, ale dostal do čumáku taky . A ještě víc než Pessy, protože prý nebýt jeho, tak Pessy nechal slepici napokoji. Všude bylo peří, slepice polomrtvá a panička ho za kůži táhla pryč a něco na mě řvala. Ale, stačil si všimnout, že sousedčiny slepice běhají po polovině vesnice, takže se dá předpokládat, že příště zkusí zase. Panička sice říkala, že z něj udělá dva a ještě ošklivější, ale risk je zisk !
  • 8.5.2008  ten samý den při cestě z návštěvy jsme zajeli ještě za Pessym a Liefem. Šli jsme všichni na společnou procházku. Dováděli ve vysoké trávě a Ross byl viditelně rád, že jsme zase nezačali s drezúrováním. Fotky z večerní procházky jsou ve fotogalerii v sekci Ross, Pessy a Lief.

 

  • 8.5.2008 jsme se zase zajeli podívat na paní chovatelku. Rossovi jsme sice slibovali krásný výlet, ale vyklubalo se z toho cvičení na louce a on se na nás tvářil jako na největší podvodníky. Potkal se tam se svou ségrou Amy, která se tam taky přijela podívat se svým páníčkem. Po výcviku jsme všichni vyrazili na koupání do nedalekého lomu. Na fotky z návštěvy v Kadani se můžete podívat ve fotogalerii "Návštěva u Montyblacků 2", kde jsou fotky z výcviku i z koupání.

 

  • 5.5.2008  je už Ross konečně bez antibiotik. Je mu dobře, cítí se skvěle, jenom má hrozně moc energie a pořád by lítal a dováděl. Rozcupoval svého plyšáka lvíčka. Jak to vypadá, když je někdo na cucky, se můžete podívat ve fotogalerii květen 2008. A nakonec jeho aktuální foto.

 

  • 30.4.2008  jsme slavili čarodějnice, ale Ross nemohl moc dovádět, protože pořád bere antibiotika. Snažil se odpočívat, ale Pessy a Lief ho moc nenechali. Na fotky z čarodejnic se můžete podívat ve fotogalerii květen 2008.

 

  • 29.4.2008  mu značně otrnulo, injekce asi zabírají. Vyjedl celou misku a ještě se dožadoval přídavku. Dostal morkovou kost, aby měl hezkou srst a taky bobíka. Mňam!
  • 28.4.2008  jsme byli s Rossem u pana doktora. Zprávy jsou dvě, jedna dobrá, druhá špatná. Začneme tou špatnou - je nemocný . Kašle, teče mu z nosu a nechce nic jíst. Dostal 3 injekce a zítra jde na kontrolu. Dobrá zpráva je, že ho zase zvážili a mám úctyhodných 33 kilo .

  • 25.-27.4.2008  vyrazil Ross s paničkou na výlet na Šumavu. Nikdo nevěděl, že přijede taky, takže když seděl najednou před dveřma, způsoboval menší šoky. Bylo to pro něj něco úplně nového. Nové prostředí, noví lidé, noví psí kamarádi. Řádil jako blázen, velká travnatá plocha před domem, to bylo přesně pro něj. Každý si s ním chtěl hrát a to se mu líbilo a byl moc spokojený. Fotky najdete ve fotogalerii "návštěva na Šumavě".

  • 21.-24.3.2008  jsme se s Rossem zúčastnili výcvikového víkendu ve Slavětíně u Slavonic. Moc se nám tam líbilo a přivezli jsme si domů spoustu zážitků a fotek. Ross má mezi pejskama nové kamarády a kamarádky . Podrobnější povídání o výcviku najdete v sekci Slavětín 2008 a ve fotogalerii.
     

    Společná fotka účastníků víkendového výcviku

  • 13.3.2008  je mu něco přes čtyři měsíce a váží 24,5 kg. Dneska dováděl v ložnici s kelímkem od vanilkového Bobíka. Toho má moc rád jako dobrotu nebo za odměnu, když je hodný. Můžete se podívat v březnových fotkách ve fotogalerii. Včera se vykoupal v Rokytce. Panička mu zakazovala z ní pít, že je špinavá, tak do ní rovnou skočil po hlavě. A tohle je jeho aktuální foto.

 

  • 26.2.2008  k velké spokojenosti nás obou Ross doma doma nic neprovedl . Tudíž tou nejdůležitější a nejkrásnější zprávnou dnešního dne je, že mu vypadl první zoubek .

     

    • 26.2.2008  se páníček ve slabé chvilce rozhodl, že nechá Rossovi poprvé otevřený byt a při odchodu nezavře dveře do ložnice. Prý do něj vkládá velké naděje a věří, že jeho důvěru nezklame.  Rossík má několik možností. Může se pustit do postele, židle, kytek, karimatky, dveří... 

    •  25.2.2008 byl Ross na posledním očkování. Pan doktor ho moc chválil a hned ho hodil na váhu, aby viděl, jestli přibral. No přibral . Je to k neuvěření, ale váží rovných 20 kilo. V sobotu se jedeme zase podívat na maminku a tatínka a taky na Romču, paní chovatelku. A v neděli s ním půjde páníček poprvé na cvičák, přihlásili jsme ho totiž do štěněcí školky. Tak snad budou nějaké fotky.

    •  10.2.2008 jsme byli zase na výletě v lese, ale tentokrát až na druhém konci Prahy - v Šárce. Byli jsme tam na procházce s bulteriérkou Eliškou a jejím páníčkem. Fotky z tohoto vydařeného výletu najdete ve fotogalerii za únor.

           

    •  9.2.2008  byl moc hezký slunečný den, a tak si Ross našel nové místečko na balkoně. Moc rád se z něj dívá dolů, jak tam chodí jiní lidé a pejskové. Občas na ně zaštěká, jakoby je zdravil.

    •  

    • 6.2.2008  jsme vyrazili s Rossíkem na první velkou procházku do lesa. V lese ještě nikdy nebyl a moc se mu tam líbilo. Všude spousta listí a klacíků - to má moc rád. Nakonec si našel na paloučku obrovský kus větve na aport . Jen nevíme, jestli dalo větší práci nám tu obrovskou větev házet, nebo Rossíkovi tu větev nosit zpátky. Jak si užíval v lese se můžete podívat ve fotogalerii. 

       

    • 4.2.2008  byly Rossíkovi 3 měsíce, tak jsme ho znovu zvážili. No přibral , váží 15,1 kg 

    • 29.1.2008  proběhlo Rossíkovo dalš očkování a taky dostal čip. Moc se mu to nelíbilo , byl rád, že už to má za sebou.  Pan veterinář ho také zvážil. Je to pěkný kus chlapa, váží 14,6 kilo .

     

    • 28.1.2008  jsme se při večerní procházce v parku seznámili s fenkou Molly. Molly je plemeno vlkodava, z Rossíkova pohledu velká asi jako kůň, ale perfektně si spolu zařádili.

     

    • 23.1.2008  jsme se zajeli podívat, co dělá máma s tátou. Potkali jsme se tam s bráchou Comodorem, pro kterého si akorát přijeli jeho noví majitelé. Jak Comoror s Rossíkem dováděl se můžete podívat ve fotogalerii. 

    Máma s tátou

     

    • 16.1.2008  proběhlo další Rossíkovo vážení, abychom viděli, jak nám pěkně přibývá na váze. výsledek byl překvapující - 11,3 kg .

    •  6.1.2008  proběhlo Rossíkovo druhé očkování a vážení. A výsledek vážení? 8,2 kg .

     

    • 24.12.2007  - přivezli jsme si domů nového člena rodiny, našeho pejska Rosse. Byl to ten nejkrásnější dárek pod stromečkem. Jsme moc rádi, že ho máme a doufáme, že bude i on rád, že má nás dva za nové páníčky.

    Vše nej v roce 2008