DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 10.01.2011 19:51:26 

Cairo Ross Monty Black a Flow Rachel Lib-Vach

Archiv 2009

  • 24.12.2009  Na Štědrý den už byl Rossík jako na trní, protože dobře věděl, že dostane nové hračky a už se moc těšil. Pod stromeček jsme mu jeho dárky zabalili a pak jsme ho nechali, aby si je sám rozbalil. Měl z rozbalování hroznou radost a ještě větší když zjistil, že pod papírem je hračka.  Dostal tenisák s uzly a velkou plyšovou kouli na hraní. Tenisák s uzly do deseti minut roztrhal, ale plyšové kouli zatím chybí jenom nožička . Na fotky z našich Vánoc se můžete podívat ve fotogalerii 2009 v sekci 24.12.2009.

   

  • 20.12.2009  Vyrazili jsme s Rossíkem na výlet do blízkého lesa. Napadl sníh, který má Rossík tak rád, tak jsme ho nechali, aby se pěkně vyřádil.  Moc se mu to líbilo, čumák měl celý bílý od sněhu a namrzlých slin. Napřed nosil míček, pak si našel pořádný klacek, o který se přetahoval s páníčkem.  Na víc fotek se podívejte ve fotogalerii 2009 v sekci Výlet do lesa.

    

  • 14.11.2009  Se zpožděním, ale přece, přinášíme povídání a pár fotek z oslavy narozenin. Rossík dostal nový uzel na přetahování a házení, velkou látkovou pískací myš s dlouhým ocáskem a jako dobrotu 3 různobarevné krokodýlky. Po deseti dnech od narozenin už má jenom uzel. Myška mu vydržela cca 20 minut a krokodýlky spapal.
 

   

Největším dárkem byl kožený obojek, který jsme mu nechali udělat na míru od jednoho moc šikovného pána. Přidáváme odkaz na jeho různorodou tvorbu. Pokud budete chtít, rádi poskytneme telefonický kontakt, stačí, když nám napíšete na jeden z našich mailů.

       
  • 4.11.2009  Dnes je slavnostní den! Rossík slaví 2. narozeniny.  Večer od nás dostane taky nějaký ten dárek, až na malé výkyvy byl celý rok moc hodný.  Určitě dodáme nějaké pěkné fotky z oslavy.

Všechno nejlepší k Tvým narozeninám Ti přejí páníček a panička!

Máme Tě moc rádi!  

  • 30.9.2009      V sekci Ross v Bibione přinášíme podrobnou reportáž o naší společné dovolené u moře.   A v sekci Fotogalerie 2009 je nová záložka "Ross v Bibione", kde se můžete podívat na spoustu dalších fotek. Tak hezké pokoukání všem a budeme rádi, když nám napíšete svoje názory.
    
  • 16.9.2009 Jsme teď samá novinka . Tou poslední je to, že v pátek odjíždí celá naše smečka (páníček, panička, Rossík) na dovolenou k moři.  Získali jsme výhodnou příležitost vyrazit ve třech, takže se společně vydáme do italského Bibione. Už nebude takové horko, cesta nebude tak dlouhá, takže doufáme, že si Rossík krásně užije svůj první pobyt u moře. Nemůžeme se dočkat, až se poprvé vykoupe, ochutná slanou vodu nebo až přijde první vlna. Bude mít vlastní zavazadlo, včetně psích ručníků, je přece plnohodnotným "účastníkem zájezdu" .  Rossíkovi zatím říkáme, že pojedeme na výlet. On ví, co to znamená, takže se těší s námi . Budeme se snažit udělat co nejvíce fotek z našeho společného výletu ! Držte nám palce, ať nám to vyjde!!!

 

  • 13.9.2009 Jak jsme slíbili, tak jsme taky udělali.  O víkendu jsme dali Rossíčka na hlídání a pustili jsme se do malování obýváku . A protože jsme se rozhodli experimentovat, je výsledek našeho snažení více než překvapující . Když jsme si pro Rossíka jeli, hned jsme se ujišťovali, že je pes barvoslepý, aby nám Rossík v nově vymalovaném obýváku chtěl vůbec být.  Ale Rossík si nejspíš vůbec nevšiml, že zmizela špinavá zeď a je tam nová čistá, takže je to v pohodě.Taky jsme mu koupili nové misky a pelíšek.  Přinášíme fotku psího koutku po malování. No není to nádhera?
 
  • 4.9.2009  Máme pro všechny naše příznivce několik novinek. Jednou z nich je to, že už 14 dní je Rossík bez klece. Zkoušíme, jestli už nedostal rozum a nepřestal mít ničivou . A protože zatím ve zkoušce obstál, uklidili jsme mu klec, koupili nový pelíšek a misky a udělali jsme mu psí koutek. Ale zeď za klecí dostala zabrat tak, že jsme se rozhodli vymalovat obývák. Takže uvidíme, jak to dopadne.  Zatím přinášíme fotku původního psího koutku ještě s klecí a špinavou zdí.
   
  • 24.7.2009  S kamarády jsme uspořádali akci spojenou s opékáním buřtů, na kterou jsme samozřejmě vzali i Rossíka. Měl tam taky svoje psí kamarády - fenku Barušku a Dášenku.  Ale největší radost měl Rossík ze spousty klacků a klád, které jsme k ohni nasbírali, takže nám je odnášel a poctivě drtil celý večer. Nejspokojenější byl, když ho všichni postupně hladili, házeli mu klacky a přetahovali se s ním. Vydržel s námi do tří ráno, ale pak tedy "padl za vlast" a spal celý druhý den.
 

   
  • 23.7.2009 Rossík dostal novou hračku - plyšového soba v zeleno-červeném svetru. Jako první utrhl cedulku, pak sobovi sundal svetr a pak už to šlo ráz na ráz, jak je vidět na fotkách.
   
  • 22.7.2009 Trochu se zpožděním přinášíme zprávu o pobytu Rossíka u Monty Blacků v Kadani. Odjeli jsme na 14 dní na dovolenou a Rossíčka jsme odvezli na hlídání k Romče a Vaškovi. Věděli jsme, že Rossík bude v dobrých rukou a že o něj bude skvěle postaráno. Doufáme, že Rossík byl opravdu tak hodný, jak ho Romča chválí na svých stránkách. Tímto taky ještě jednou děkujeme Romče i Vaškovi, že se nám o Rossíka postarali!!!
  • 31.5.2009 jel Ross na další výlet. Tentokrát jsme zajeli zase na návštěvu k "Monty Blackům" do Kadaně. A protože tam zrovna měli štěňátka, těšili jsme se my i Ross. Na tomto místě je nutné napsat, že se Ross zachoval jako pravý gentleman , a ke štěňátkům se choval naprosto vzorně. Nechal po sobě skákat, okusovat se, některá štěňátka mu lezla až do pusy a dokonce si nechal sebrat i hračky, což by jindy nedovolil. Bohužel bylo velké umění vyfotit je tak, aby nebyli rozmazaní, nebo jim nechyběly některé části těla. Ale přesto jsou fotky krásné a můžete se na ně podívat ve fotogalerii 2009 v sekci "Návštěva u Monty Blacků 3". Nakonec si Ross ještě zařádil s fenkou April, která je ještě divočejší než on, takže to byla pěkná podívaná.
 

  
  • 30.5.2009  byl Rossík zase na výletě na Šumavě. Nebylo zrovna pěkné počasí, ale přesto stačil chvíli zapózovat pro pár fotek na kameni u rybníka. Taky se zkoušel kamarádit s kocourkem Plyšem, ale ten nejevil zájem a radši se věnoval spaní a své myšce. Ve volné chvíli nás Rossík pozoroval, jak pracujeme, a když jsme byli hotoví, ještě nám pomohl s úklidem .
 

  
  • 23.5.2009 jsme se vydali s Rossíkem na procházku do parku. Vzali jsme s sebou jeho nejoblíbenější hračku - uzel. Protože už se dlouho nepřetahoval, pustil se do hraní a tahání s takovou radostí a silou, až nás od přetahování bolely ruce.
   
  • 9.5.2009  byl Rossíkův šťastný den. Hned ráno dostal novou hračku, ze které byl úplně nadšený. Dostal velkou černobílou plyšovou kravičku. Bohužel bílá dlouho nezůstala a pomalu ale jistě jí začínaly chybět různé části. Napřed Ross utrhl cedulku, pak poutko, pak červený šátek z krku, pak první ouško,  první roh atd.  

    
  • K večeru jsme šli všichni společně na procházku a tam jsme potkali fenku Orco a Babu. Orco je vycvičená fenka pro nevidomé a  Babu je mladá jezevčice. Hned si všichni společně začali hrát. Dováděli s míčkem v potoce a honili se. Jak si Ross užíval se můžete podívat ve Fotogalerii 2009 v sekci květen 2009.

 
  • Teď už je po desáté hodině večer, Ross spokojeně spinká utahaný jako kotě pod stolem a hlavu má položenou na své kravičce. . Přejeme mu dobrou noc a hezké sny - třeba o Orco a Babu. 
 
  • 5.5 2009  měl Ross hrozně mazlivý den. Pořád se od paničky dožadoval nějakého fyzického kontaktu a když mu nestačilo hlazení, tak se nahrnul až do jejího klína na gauč. Tam se stulil do klubíčka a spokojeně ležel. Pryč je naše hrdé předsevzetí, že na gauč Ross nebude smět , ještě si ho tam sami zavoláme.

 

 


 

5.5.2009  jsme se  dozvěděli moc smutnou zprávu. Rossíkovi odešel do psího nebe jeho tatínek,

Begon z Rýchorských vrchů. 

    Zaskočilo nás to, protože Begon byl mladý krásný pes plný energie, který miloval veškerý výcvik a na jeho obrany byla radost se dívat. Nikdy jsme neviděli psa, který by dělal obrany s takovou chutí a zápalem, jako Begon.

Budeme na něj vzpomínat!!!  


  •  1.5.2009  jsme za proměnlivého počasí vyrazili s Rossíkem na koupání k rybníku. Foukal vítr a každou chvíli to vypadalo, že bude pršet, ale nakonec jenom svítilo sluníčko.   Rossík byl z koupání nadšený, vodu má moc rád a tak si výlet užíval. Ve fotogalerii 2009 v sekci květen 2009 najdete fotky z pátečního výletu.

     

    • 23.4.2009  V pondělí bylo krásné počasí, které jsme využili na pořízení aktuálních fotek Rossíka. Najdete je ve fotogalerii v sekci "Duben 2009". Tady přinášíme jednu krásnou aktuální fotku Rossíka vyřízeného z běhání za míčkem.

     

    • Založili jsme také novou sekci "Videa". Zde najdete naše první videa, tak přejeme hezkou podívanou.
    • 5.4.2009  Po dlouhé době máme zase co nového ukázat na stránkách. Tento víkend jsme byli s Rossíkem na odpočinkovém víkendu na statku a ekologické farmě v Jizerských horách. Bydlí tam Rossíkův o rok starší brácha Blake, tak jsme se za ním a jeho páníčky vypravili. Víkend byl naprosto super, podrobnější povídání a spoustu fotek přinášíme v sekci "Víkend v Pekle".

     

    • 15.2.2009  Usoudili jsme, že Rossík je ten nejpřítulnější pejsek na světě. Sice hodně lidí říká,         že tohle plemeno není příliš mazlivé a tulivé, ale Ross vyžaduje fyzický kontakt téměř neustále. Sám   od sebe každou chvíli přijde a dožaduje se pohlazení a pomazlení. A když se mu náhodou nevěnujeme, tak do nás strká čumákem, packou nebo nespokojeně mručí. Je to oddaný milující člen rodiny, už jenom aby promluvil. Nejspokojenější je, když s námi může spát v ložnici, kde si zaleze   pod psací stůl a spokojeně spinká a zároveň nás jedním očkem hlídá. Jenže ta jeho láska má taky jednu nevýhodu a to takovou, že když se chce zrovna mazlit a být s námi a my odcházíme z bytu, tak pak v kleci štěká a vyvádí jako smyslů zbavený a protože má silné herecké sklony, dělá jako kdybychom ho strašně týrali.  Rozmazlili jsme si ho, to je pravda, taky mu občas ze srandy říkáme   "ty náš mízánku" , ale ono nejde neoplatit mu tu jeho lásku a oddanost.
    • 13.2.2009  Večer jsme se vydali všichni tři na společnou procházku. Ale to jsme ještě netušili, že se vrátíme za pár desítek minut.  A proč? Došli jsme s Rossíkem k jezírku v parku. Rossík byl zvyklý, že se tam klouzal, když bylo zamrzlé. Zase se chtěl klouzat, ale zjistil, že se mu packy na kraji propadají do vody, z čehož byl značně překvapený a nervózně pobíhal kolem. Páníček s ním přišel ke břehu jezírka a jen tak mu povídá: "Tak co? Půjdeš tam?" Rossíček chvíli váhal a pak si řekl: "Když se nemůžu klouzat, budu se aspoň koupat."  Než panička stačila doříct větu "neříkej mu to, on tam skočí", Rossík udělal velké HOP a už se propadal ledem v půlce jezírka do ledové vody Takže jsme se otočili a šli rychle domů, aby Ross nenastydl. Než jsme se stačili vrátit, měl na srsti pod krkem rampouchy a u ocasu taky. Doma jsme ho vykoupali a vysušili a teď chodí krásně čistý a voňavý po bytě a cítí se hrozně důležitě .
    • 12.2.2009  Včera jsme s Rossíkem udělali takový malý pokus, jehož výsledek ale nedopadl podle našich původních představ a záměrů.  Chtěli jsme se Rossíkovi schovat, aby nás začal hledat, tak jsme ho nechali hrát si v parku s míčkem a pomalu jsme od něj odcházeli pryč. Čekali jsme, že až zjistí, že jsme pryč, bude nás hledat a poběží za námi. Ale ouha . Nejenže nás nehledal, on vůbec nezjistil, že jsme pryč, protože mu to bylo úplně jedno.  Hrál si s míčkem a možná deset minut ani nezvedl hlavu. Schovaní za stromy jsme na něj zahvízdali. Sice se k nám rozběhl, ale stromy oběhl a zase se vrátil k hračce.  Takže za to, že jsme ho chtěli takhle testovat, si nás Rossík pěkně podal .
    • 10.2.2009  U nás se jinak nic nového neděje. Ráno napadl centimetr sněhu, takže procházka v šest ráno byla sněhová, což Ross miluje. Nejradši má, když může ničit sněhové koule, které mu vyrábíme.       A když je nevyrábíme dost rychle, abychom mu je stačili hodit, tak nám je ničí přímo v dlaních. Pak běhá ve sněhu a ryje náhubkem jako divoké prasátko, až je celý bílý.
    • 9.2.2009  Trochu se zpožděním přinášíme výsledky rentgenů, které nám zaslal MVDr. Petráš.

    DLK 1/1, DKK 3/4

    • 19.1.2009   Když byl Ross na rentgenech, tak ho nemohli napřed uspat, protože statečně odolával, ale pak ho zase nemohli probudit, takže byl ospalý a úplně mimo ještě po návratu domů. Bylo nám ho líto, jak se vleče a rozjíždí se mu packy, tak jsme si ho vzali k sobě na gauč, aby cítil, že jsme u něj.

      


     

    • Jenže to jsme netušili, že Rossík dobře ví, kam jsme mu dovolili si lehnout a druhý den jsme ho každých pět minut chodili z gauče sundavat, protože on si ho přivlastnil a neustále si na něj chodil lehnout. Nechtěli jsme být zlí a když už jsme udělali tu výchovnou chybu, tak jsme mu věnovali naše křeslo v obýváku. Byl z něj nadšený, seděl tam jako král a hooooodně důležitě se rozhlížel kolem sebe.

     

     


    • 13.1.2009  Dnes byl Ross s paničkou na rentgenech kloubů v Lovosicích. Bohužel to vypadá, že má Rossík špatný pravý kyčel a tudíž bude vyřazen z chovu. Jsme z toho dost smutní, nejen proto, že nebude uchovněn, ale máme hlavně obavy, jak bude běhat, až bude starší. Ještě čekáme na oficiální potvrzení výsledků, které nám přijdouu poštou.